Hoofdpijn

  • met name spanningshoofdpijnen gerelateerd aan wervels en spieren.
  • vooral beïnvloed door houding, stress en soms hormonale factoren.
  • spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn.
Wilt u een afspraak maken?

De klacht

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende pijnklachten. Meestal is het een kortdurende en onschuldige klacht die veelal spontaan weer verdwijnt. Hoofdpijn kent verschillende vormen.

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is vaak een doffe, drukkende pijn die als een band om het hoofd zit. Meestal gaat deze vorm van hoofdpijn samen met nekpijn en is daarom sterk gerelateerd aan nekklachten. Bijvoorbeeld een verkeerde houding, computeren, veel activiteiten boven het hoofd en stress kunnen de nekwervels en spieren zodanig belasten dat nek- en hoofdpijnklachten geleidelijk opbouwen.

Migraine

Migraine is een vaak matige of heftige bonzende hoofdpijn, meestal eenzijdig en aanvalsgewijs optredend. Vaak gepaard gaand met misselijkheid en/of braken. De samenwerking tussen bloedvaten en zenuwbanen in de hersenen raakt tijdelijk ontregeld. De oorzaak is niet altijd duidelijk. Nekklachten, hormonale factoren, stress, voedingsstoffen( b.v. caffeine, smaakversterkers, chocola, sulfiet) en oververmoeidheid zijn een aantal mogelijke oorzaken.